Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

Login Form

Cultural Footprint

cultural footprint logo

Spolek Zaedno se zapojil do nového Erasmus+ projektu.

V roce 2022 se Spolek Zaedno zapojil jako partner do evropského projektu s názvem Cultural Footprint (neboli Kulturní stopa). Jde o Erasmus+ projekt, který se zaměřuje na mladé lidi (15-30 let) z uměleckého a kulturního prostředí a na jejich učitele/lektory (pracovníky s mládeží).

Projektová myšlenka se týká podpory podnikání a působení mladých umělců, jejich vzdělávaní a zvyšování jejich digitálních dovedností a kreativity. Krize po COVID-19 vytvořila nové okolnosti práce, vyžaduje nové modely nastavení podnikání, vyzývá k digitalizaci téměř všech obchodních služeb prostřednictvím různých platformem a nástrojů. Jedním z cílů projektu je identifikovat nedostatky a potřeby, které mladí umělci mají a kterým čelí kvůli pandemii COVID-19. Zároveň kultura a umění i nadále hrají důležitou roli při posilování společnosti a přispívá k sociálnímu začlenění, proto je realizace tohoto projektu důležitá pro cílové skupiny, které budou z projektu benefitovat, ale i pro náš spolek jako takový.

V rámci tohoto projektu jsme zpracovali 2 dotazníky: DOTAZNÍK PRO PRACOVNÍKY S MLÁDEŽÍ, a DOTAZNÍK PRO MLADÉ UMĚLCE a uspořádali několik setkání na místní úrovni.

O dalších aktivitách projektu včetně možností zapojit se do aktivit projektu, např. do on-line uměleckých rezidencí, školení, propagace vaší tvorby na mezinárodní úrovni atd., vám rádi podáme informace. Můžete se na nás obracet na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.