Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

Login Form

Články

Танцов семинар в Збраславице

21.9 – 23.9.2012

И ето, че отново дойде есента и от ансамбъл „Българи – Прага” решихме да направим поредната интерестна акция, да потанцуваме заедно и да се повеселим на някое приятно място сред природата, извън шумотевицата на големия град.

Този път обаче решихме за разнообразие да огранизираме акцията на някое по-интересно място, нещо като ”три в едно”. От дума на дума стана въпрос за малкото градче Збраславице, намиращо се на около 100км от Прага и в непосредствена близост до Кутна Хора, сгушено в хълмистата и живописна природа на Средна Чехия. Градче, небезизвестно със своя аероклуб – мека за любителите на спортното летене. Бяхме настанени в хотел Хуберт – място, което със своята атмосфера много напомняше на ловна резиденция. Хубавата храна само допълваше и без това неповторимото излъчване на това място.

Тренировките си по танци провеждахме в клубната зала на аероклуб Збраславице, където се потопихме в атмосферата на неповторимата българска народната музика, като отвреме на време в неравноделните ритми се доляваше и далечното буботене на излитащите спортни самолети. Вечерта не се размина без традиционната българска комбинация: руйно вино, скара (а също така и пенлива чешка бира) и танци под обсипаното със звезди небе. Всичко това остави в нас един незабравим спомен от хубави преживявания и ето защо единодушно решихме, че следващата година непременно ще повторим акцията. Домакините от аероклуба също бяха запленени от магията на българските ритми. Ето защо бяхме поканени да вземем участие на ежегодния бал на летците от аероклуб Збраславице, който ще се проведе на 2 Март 2013 година. Очакваме ви.

Константин Едрев