Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

Login Form

Open Art air

umělecký festival pod širým nebem

18.5.2002
Šlechtovka, park Stromovka, Praha, od 11 do 21 hod

Informace:

18. května 2002 proběhnul první ročník festivalu Open Art Air. Akce byla otevřená pro širokou veřejnost (zdarma).
V roce 2003 se chystá druhý ročník festivalu.

V dubnu 2003 bude ve foyeru kina Lucerna zahájena výstava fotografií z prvního ročníku festivalu.
Výstava tvorby autorů z festivalu Open Art Air bude probíhat v book store Globe v měsíci květen.
Aukce uměleckých děl vytvořených na festivalu proběhla na aukčním serveru www.vatera.cz. Celý výtěžek z této aukce byl odeslán na účet domova Ráček – domov pro lidí s fyzickém a mentálním postižením.

Realizace:

Festival Open Art Air byl uskutečněn jako celodenní představení různých druhů umění – malby, tance, hudby, fotografie a jiných, patřících do různých etnických a kulturních tradicí. Zúčastnili se umělci různých národností – jak Češi, tak i Bulhaři, Slováci, Ukrajinci, Srbové, žijící v ČR, a také amatéři – milovníci kultury a umění.
Různí umělci – lidé zamilovaní do umění – měli možnost tvořit pod širým nebem před publikem, v přátelské uvolněné atmosféře. Každý umělec, který přinesl do projektu nové nápady, byl vítán. Každý divák, který přišel s novým úhlem pohledu na věc, byl rovněž vítán a měl šanci se zapojit.

Cíl:

Ukázat rozmanitost kultury a umění a ujistit se v přesvědčení, že různé lidé můžou prožít společně jeden den jen proto, že rádi dělají věci otevřeně, pro radost a že si rádi užívají barevnost kultur, umění a čerstvý vzduch.

Idea:

Veřejnost – konzumenti umění v divadlech a výstavních sálech – se mohou zapojit a objevit kouzlo vzniku uměleckého díla – namalovat obraz, vyfotografovat model, napsat verše, vytvořit tanec nebo složit píseň.
Umělec – více či méně izolovaný ve svém ateliéru nebo na scéně – se může během tvorby dostat do úzkého kontaktu s publikem a zažít okamžitou reakci a přímou kritiku.

Motto:

Open Art Air je zamýšleno jako příjemná sobota venku v přírodě,
s kamarády a s rozmanitými lidmi, které spojuje zamilovanost do umění a tvorby.
Piknikové košíky, deky, děti, pejsci a radost jsou očekávány!
S úsměvem na rtu vyjděte ven tvořit spolu na Open Art Air!