Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

Login Form

Trifon Zarezan XI. ročník

Trifon 2013Bulharský svátek vína po jedenácté v Praze

15.2.2013
Baráčnická rychta
Tržiště 23, Praha 1-Malá Strana

V pátek 15. 2. 2013 od 19.00 hodin v Baráčnické Rychtě proběhla s opět s velkým úspěchem a návštěvností oslava svátku Trifona Zarezana.
Návštěvníci byli přivítáni tradiční bulharskou pitkou s čubricou a solí. Jako tradičně vystoupil náš taneční soubor Bulgari a sólisté. Poprvé v historii Trifona vystoupili bulharští folklorní tanečníci z bulharské školy v Bratislavě! A také máme novou trifonovskou kapelu Mr. Loco.



Zlatý hřeb večera - každý měl možnost vyhrát v tombole dvoudenní pobytový poukaz v hotelu OREA HOTELS dle vlastního výběru. Tombola byla v ceně vstupenek, které byly slosované.

Sponzoři Trifonovy tomboly:
- Orea Hotels - největší český hotelový řetězec s hotely po celé České republice. Má 20 hotelů a 100 kongresových sálů - www.orea.cz
- Bulharský obchod Radost - obchod nabízející čerstvé zboží dovezené z Bulharska - www.bulharskyobchod.cz
- Balkanova - originální vlněné bulharské deky - www.balkanova.cz
- Prowine - dovoz kvalitních vín z Bulharska - www.prowine.cz
- Občanské sdružení Zaedno - www.zaedno.org

Kdo se stal letošním carem vína?
Předloni putovala carova koruna do Brna, vloni až do Vídně a letos se vrátila "domů". V silně obsazené soutěži se Carem vína Trifon Zarezan XI stal Ivan Rajčinov z tanečního souboru Bulgari, volila ho exkluzívní dámská porota a jen pro něho zatančila orientální tanečnice.
Milovníci balkánského folklóru, skvělého bulharského jídla a vína, tance a dobré nálady, přišli v hojném počtu oslavit bulharský svátek vína již po jedenácté.

Více o Trifonovi

Video z akce Trifon Zarezan 2013