slunce kluk holka
packa prasatko-bez
dort-kus
jahodnik jahoda3 jahoda4 jahoda5 jahoda6
svicka dort
 
 
 
 
 
tanecnici klobouk
prasatko celist
packa2 jahoda jahoda2 list
tulipan kvet
 
Vícejazyčnost je bohatství banner prace 2022
Aktuální číslo časopisu Kamaradi01 2024 01
Publikace
Karlův most, pražský poklad Karluv most 2023 001
Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

zapojte se

Login Form

Den menšin na Praze 5

den-mensin-01Spolek Zaedno s časopisem Kamarádi se zúčastnil kulturně společenské akce Den etnických a národnostních menšin, kterou pořádala MČ Praha 5 dne 10. prosince 2015 v sále zastupitelstva MČ Praha 5 ve Štefánikově ulici. Akce byla pojata jako společenský večer s prezentací umělecké tvorby a kultury jednotlivých etnik a národnostních menšin a prezentací neziskových organizací, které se svou činností zaměřují právě na etnické a národnostní menšiny. Na akci byli pozváni zástupci ambasád a dalších organizací a institucí.

den-mensin-02den-mensin-03Po zahájení večera proběhlo představení několika neziskových organizací, včetně našeho spolku Zaedno a našeho celostátního projektu Kamarádi. Prezentovala ho Sevdalina Kovářova, vedoucí projektu za účasti slovenské, bulharské, ruské a vietnamské spolupracovnice projektu. Dále byl v sále a v předsálí k dispozici prostor pro prezentace formou doprovodných výstav. My jsme se zúčastnili s naší výstavou Vícejazyčnost je bohatství 2015, včetně informačního banneru na náš projekt a se třemi posledními čísly časopisu, které si účastníci večera mohli odnést. Výstava pak přetrvala po dobu následujícího týdne na půdě MČ Praha 5, kde byla volně přístupná ke zhlédnutí.
Spolek se tradičně představil i s kulturním vystoupením – ve dvou blocích zatančili tanečníci ze souboru Bulgari, kteří ukázali pestrou choreografii sestavenou z pěti bulharských lidových tanců.
Zabodovali jsme i v gastronomické prezentaci. Hosté ocenili speciality bulharské a vietnamské kuchyně, které jsme nabídli formou ochutnávek.
Vedle našeho spolku se večera zúčastnily také velké neziskovky, jako jsou Integrační centrum či Světlo pro svět a dále amatérští umělci, tanečníci a hudebníci z Afriky, Asie, Evropy a Jižní Ameriky, pobývající v ČR. Dále se zúčastnili zástupci škol a místní samosprávy.den-mensin-04den-mensin-05den-mensin-06den-mensin-07