Projek Kamarádi byl oceněn Evropskou jazykovou cenou LABEL za rok 2014
logo-label

Login Form

Památka Bojky Dobrevy

Vzpomínkové setkání u Bojčiných kůzlátek

16. 6. 2012, Dendrologická zahrada Průhonice

Bojčiny kůzlátka je dětský koutek, vytvořený OS Zaedno a zasvěcený památce zesnulé spoluzakladatelky sdružení Bojky Dobrevy. I letos jsme se sešli u kůzlátek, abychom si společně vzpomněli na naši tragicky zesnulou kamarádku Bojku.

Letos uplynulo 5 let od její tragické smrti. Stejně tak, jako minule přinesl každý drobné občerstvení. Nakonec jsme na místě zasadili nové květiny. Byli jsme velice potěšeni, že dětské hřiště plní svůj účel. Zastavují se tam děti, aby se „povozily“ na kůzlatkách a zazvonily si na zavěšené zvonce.
Bojka Dobreva byla jedna s vedoucích osobností v naší menšině. Uměla dávat lidi dohromady a nacházela kompromis a řešení v každé situaci. Bulhaři mají již delší dobu jednu bolístku – neumějí dělat věci společně. Proto i „Zaedno“ dostalo toto jméno – „Společně“, chtěli jsme tuto situaci zlepšit. Měla skvělé nápady na akce s bulharskou tématiku a nejvíce ji těšilo, když se na akcích potkávali jak Bulhaři, tak i Češi. Pro nás, cizince v cizím státu, jsou tyto momenty významné a jsme rádi, že pro společnost děláme něco přínosného.